Vanaf 8 juni start de derde fase van de afbouw van de COVID-19 maatregelen. Graag informeren we je over de mogelijkheden op sportief vlak.

Sporten op eigen initiatief kan vanaf 8 juni samen met 10 personen die niet onder hetzelfde dak wonen. Voortaan hoeft dit niet meer wekelijks met dezelfde personen te zijn, de 10 personen mogen elke week veranderen. Hierbij is het belangrijk om de afstandsregel van min. 1,5m te respecteren. Voor kinderen onder de 12 jaar vervalt de afstandsregel. Zij kunnen onderling wel samenspelen. De afstandsregel blijft wel gelden voor contact tussen een -12 en een +12 jarige.
Contactsporten zoals hockey kunnen helaas nog niet plaatsvinden voor +12 jarigen.

Als club hebben we ons uiterste best gedaan om de maatregelen die verbonden zijn aan georganiseerde sportlessen en trainingen te vertalen op onze eigen werking. Het vraagt een aanpassing van zowel de leden, ouders als de trainers.


Hoe gaan we als club om met de COVID-19 maatregelen?

 • Sporten in groep kan maximaal met 20 personen, inclusief de trainer(s).
 • De trainingen kunnen zowel binnen als buiten plaatsvinden.
 • De veilige afstand van 1,5 m tussen elkaar wordt telkens gerespecteerd behalve voor de -12 jarigen.
 • De kleedkamers en douches van het sportpark te Eeklo kan je niet gebruiken. 
 • De veilige afstand van 1,5 m wordt gerespecteerd wanneer je ter plaatse je materiaal aandoet. Probeer zoveel als mogelijk materiaal thuis aan te doen en je thuis ook weer om te kleden.
 • Het sanitair en het sportcafé zijn wel publiek toegankelijk.
 • Als lid kan je deelnemen aan maximaal twee verschillende groepen.
  Indien je voor COVID-19 in meerdere categorieën trainde, kan je maximaal met twee groepen meetrainen de komende maand. Zo proberen we het maximum van 20 deelnemers per groep niet te overschrijden.
 • Deelnemen aan een training kan enkel indien je jezelf ten laatste de dag voor de training hebt aangemeld op Twizzit. Je respecteert het maximum aantal deelnemers (inclusief trainer). Dit kan je raadplegen in Twizzit.
  Doe je dit niet, dan zal de trainer je verzoeken om niet deel te nemen aan de training.
  Heb je vragen hoe je jezelf kan aanmelden en de aanwezigheden kan raadplegen? Neem contact op met je trainer of met iemand van het bestuur.
 • Voor en na de training kan je maximaal met 10 personen samenkomen met respect voor de afstandsregel.
 • Gebruik maken van het materiaal van de club kan terug. Skates, bescherming,… kan ontleend worden.
  Na gebruik wordt het materiaal in quarantaine geplaatst tot de week erop zodanig dat het virus niet kan overleven.
 • Iedere trainer krijgt eigen materiaal (kegels, pucks,..) om gedeeld gebruik te minimaliseren.
 • Voor aanvang van de training was of ontsmet je je handen. Iedere trainer stelt ontsmettingsalcohol ter beschikken. Handen wassen blijft de meest veilige optie ter bestrijding van het virus.
 • Wie zich ziek voelt blijft thuis! 

Enkel wanneer iedereen de regels respecteert, kunnen we de trainingen aanhouden.
We evalueren wekelijks samen met de trainer(s) en voorzien bijsturingen waar nodig. De veiligheid en gezondheid van de leden en trainers blijft prioriteit.

Wekelijkse trainingen in juni

Bekijk onze kalender om het trainingsaanbod te raadplegen. 

De trainingen vinden plaats in de skatezaal van het Sportpark te Eeklo. De trainer(s) kunnen bij mooi weer ook buiten trainen, zij communiceren dit via Twizzit met de groep.
Heb je vragen omtrent sportkledij/-materiaal die je moet voorzien of is er iets niet duidelijk? Neem gerust contact op met je trainer.

Het Sportpark te Eeklo is in juni open tot 21 uur, hierdoor hebben we een aangepaste kalender opgesteld.

Voor de +12 jarigen is contactsport nog niet toegelaten maar onze trainers hebben afgelopen week bewezen dat ze wel degelijk een leuk sportief aanbod kunnen aanbieden. De creatieve geesten zijn alvast op volle toeren aan het draaien voor de komende maand.

Helaas kunnen we nog geen gebruik maken van de sporthal te Knesselare omdat deze nog ter beschikking wordt gesteld van het Zorgmeldpunt.

Nieuwe leden zijn meer dan welkom

Met de versoepeling is het terug toegestaan om nieuwe leden toe te laten. Gezien skeeleren aan het hypen is en we dit zelfs het journaal haalt, zijn we hier heel enthousiast over.

Om zo goed als mogelijk tegemoet te komen aan onze maatregelen (registratie via Twizzit voor aanvang van de training) zullen nieuwe leden voordat ze deelnemen aan de training zich moeten registreren via het online inschrijvingsformulier.
De kosten van de verzekering en het aanmaken van een account op ons platform Twizzit worden in rekening gebracht. Inschrijving voor het einde van het seizoen juni-augustus bedraagt €25.

Heb je een vriend(in) die zich graag wil aansluiten? Deel de link naar het inschrijvingsformulier.

De mogelijkheden voor een zomeraanbod worden verder bekeken

Samen met de trainers bekijken we de mogelijkheden om een alternatief zomeraanbod aan te bieden. Ook de beginnerscursus en de zomerkampen worden verder bekeken. We houden jullie op de hoogte!

Hopelijk verloopt alles op wieltjes en kunnen we dromen van een nieuw seizoen zonder maatregelen.

Geniet van je training, wees veilig en respecteer de maatregelen die we als club vooropstellen.