U16 verslag:

Opwarming van beide teams. Op het eerste gezicht lijkt dit een haalbare kaart. Ook bij de Lapwings is er een mix van jeugdige spelers aangesterkt met enkele ‘ouderen’. En inderdaad na amper 2 seconden spel prijkt het eerste doel, een afstandsschot, reeds op het scorebord. Het team beseft meteen dat de goalie  een te kloppen man is. Veel weerwerk is er niet en de Dogs lopen uit naar een rustscore van 1 – 5.


Ook in het volgend wedstrijdverloop zien we een strakke verdediging met een geconcentreerde keeper als sluitstuk. De omschakeling naar de aanval verloopt redelijk vlot en het samenspel is duidelijk aan de beterhand. Dat resulteert in een 2 – 9 tussenstand.

De Lapwings kunnen elke periode maar eenmaal scoren maar beginnen meer weerwerk te bieden. Doordat de puck minder rond gespeeld wordt maken de Dogs het zichzelf moeilijk. Men moet zich reppen om de gaten dicht te krijgen en gelukkig blijft de puck veel hangen. Stand: 3 – 12.

In de afsluitende periode blijft de verdediging jagen op alle pucks en worden de aanvallers vakkundig naar buiten gewerkt. Gelukkig dat de afwerking van de Lapwings pover is want ze kregen toch een drietal reuzen van kansen. De drang om er voor te gaan valt een beetje weg. De Dogs worden stilaan ook meer aangewezen om te verdedigen. De verdiende voorsprong blijft behouden: 4 – 14.

U16: 4-14

SEN1: 7-8

SEN3: 1-15