De laatste thuismatch voor SEN1 stond op het programma afgelopen weekend en dit tegen de Wolves. De Dogs wisten met zekerheid dat ze tegen de Wolves die onlangs nog de Beker van België hadden gewonnen, de underDOG letterlijk en figuurlijk waren. 


De Dogs merken al vlug dat de Wolves afgezakt zijn naar Eeklo voor de overwinning, reeds na 5 minuten staan ze op achtervolgen. Echter meer dan 1 keer kunnen de Wolves niet scoren dankzij het harde werk van de Dogs.

In de tweede periode leggen de Dogs zelf hun spel op en dit resulteert in 3 goals van Chase Ballegheer en Jarno Stevens waardoor ze gaan rusten met een 3-1 voorsprong.

In de derde periode slagen de Wolves er niet om te scoren, meer nog, door de fouten die ze nemen lopen de Dogs verder uit dankzij goals van Arn Augustyn, Chase Ballegheer en Marek Vandewaetere. Een kleine domper op de vreugde is dat in de allerlaatste seconde van de derde periode er toch nog eentje binnengaat voor de Wolves. Tussenstand 7-3.

In de vierde periode beginnen de Dogs aarzelend en dit resulteert in goals voor de Wolves waardoor zij er terug in gaan geloven. Ze naderen tot op 7-6 maar dankzij een time-out en het harde werken van zowel defence als offence wordt de laatste match van het seizoen in schoonheid afgesloten. Een terechte overwinning van Dogs tegen regerend Belgisch kampioen Wolves.

Ook de andere ploegen houden de overwinning in Eeklo. Proficiat aan alle teams.

SEN1: 7-6 Wolves

SEN3: 11-4 Huskies

U16: 13-4 Lapwings

Met nog drie wedstrijden in het verschiet willen de thuisspelende Dogs proberen om nog een plaats in de rangschikking te stijgen. Doordat de uitwedstrijd vlot werd gewonnen ziet het team het terug zitten om een overwinning naar zich toe te trekken. Maar in aanvang laat de eerste linie zich vangen en zien we op seconde 36 al een 0 – 2 achterstand op het scorebord. Stilaan komt men in de wedstrijd en nemen de Dogs de overhand. Stress ebt weg en men kan afsluiten met een 4 – 2 stand.

Vervolgens veel puckverlies aan beide zijden. Rommelig spel waarbij de puck naar alle kanten weggespeeld wordt en er weinig of geen structuur in het spel komt. De vrije ruimte wordt niet opgezocht. Beide teams komen maar niet op dreef. Het enige schamel doelpuntje valt gelukkig in het voordeel van de thuisspelende ploeg waardoor men iets verder kan uitlopen.

Het derde wedstrijdstuk trekken de Dogs het spel terug naar zich toe. Veel uitbraakmogelijkheden die resulteren in 4 doelen. De verdediging zit potdicht en wijkt niet. Mooi dat bij een powerplay van de Lapwings de drie verdedigende dames hun werk uitstekend opknappen en standhouden. Met een 9 – 2 stand is er geen vuiltje aan de lucht.

In de afsluitende periode zijn de Dogs sterker dan de verdienstelijk spelende Lapwings die nu wel meer beginnen aandringen. Zoals de Dogs spelen ook zij met een aantal jongeren die nog helemaal geen 15/16 jaar zijn. Hun geestdrift levert weerom twee doelen op maar hun goalie moet vier maal de puck uit het net halen. Met een verdienstelijke 13 – 4 wordt er afgesloten.

Enkele sfeerbeelden van de match U16