Samen met de sportdienst van Eeklo richtten de families Caneele, De Pauw en Overmeire in 1986 RSCE, wat staat voor Rolschaatsclub Eeklo, op. Er werd in de zomer getraind op de parking van de Hubo (toen nog Formido genoemd) en in de winter gingen de trainingen binnen door in de Stedelijke sporthal. Eind 1995 werd de naam van de club gewijzigd in ISCE (Inline Skating Club Eeklo).

In februari 1996 werd er gestart met het geven van recreatie-inline hockey. De interesse was groot... in die mate zelfs dat wij op dit moment hoofdzakelijk een hockeyclub werden.

In 1999 werd door de club een deels vaste, deels wegneembare boarding geplaatst in de basketbalzaal. Vanaf 1999 werd er dan door onze club deelgenomen aan officiële inline hockey wedstrijden.

In september 2004 werd onze skate accommodatie uitgebreid met een indoor inline hockey speelveld (met betonvloer). Deze zaal zorgt er voor dat we in Eeklo over een unieke skate accommodatie beschikken.

Sinds september 2004 trainen en spelen wij in de evenementenhal aan de stedelijke sporthal in Eeklo.

In 2014 zijn we ook actief geworden in Knesselare. Op zaterdagmorgen worden in de sporthal van Knesselare trainingen gegeven aan de jeugd en volwassenen. Met de leden van Knesselare erbij zal ISCE in 2017 de kaap van 200 leden overschrijden.

 Wij trachten zoveel mogelijk kinderen en volwassenen aan het skaten te krijgen.  Voor de groepsmensen onder ons is het ook mogelijk om deel te nemen aan dé ploegsport op skates namelijk Inline Hockey.  Als club willen we al onze leden ook enkele belangrijke waarden en normen meegeven. Zo hechten we veel belang aan team spirit, fairplay en vriendschap. Uiteraard willen we ook op sportief vlak zo goed mogelijk presteren. Wij streven naar een optimale jeugdwerking en doorstroming naar onze senioren ploeg.

Het is onze ambitie om de club nog groter te maken en verder te blijven evolueren binnen het nationale hockeylandschap. De basis hiervoor is een professionele omkadering waarin wij blijven investeren en die de goede werking op lange termijn kan garanderen. Wij trachten steeds op sportief vlak zo succesvol mogelijk te zijn maar met respect voor spelers en supporters.

Vandaag de dag bestaat ISCE - Dogs Eeklo uit volgende categorieën: U10-U12, U14-U16, Nationale 1, Nationale 3, Fun Skating volwassenen en Fun Skating jeugd.