Skeeleren (=speedskating=snelschaatsen) wordt gekenmerkt door snelheid en diversiteit. 200 m voluit sprinten, een tactisch steekspelletje tijdens de puntenkoers over 10.000 m, een ware slijtageslag van 20.000 m tijdens de afvallingskoers of een uithoudingswedstrijd van 42 km, het zijn alle mogelijke wedstrijdscenario’s die van het skeeleren een zeer aantrekkelijke en gevarieerde sport maken.

Tot aan de jaren ‘90 werd er wereldwijd (en dus ook in België) op de rolschaats aan snelschaatsen gedaan. Momenteel wordt deze sport op skeelers beoefend (wat ook de naam skeeleren verklaart). De skeeler had in het begin 5 wieltjes op één rij. Door de steeds grotere wieltjes is dat geëvolueerd naar 4 wieltjes. Het op een lijn plaatsen van de wieltjes zorgt ervoor dat de skater sneller kan gaan. Zoals in vele ander sporten waar snelheid van groot belang is, is ook hier de technologische evolutie nauwelijks te volgen.

Skeeleren is een lifetimesport. Van jong tot oud, iedereen kan op zijn niveau de strijd aangaan met zijn leeftijdsgenoten. Zo worden er reeds wedstrijdjes georganiseerd voor 6-jarigen, uiteraard met aangepaste afstanden die passen in het decreet medisch en ethisch verantwoord sporten. Wie zich niet (meer) met het topniveau van de seniores wil meten kan de sport blijven beoefenen als liefhebber. Skeeleren is dus voor jong en oud de perfecte manier om zich te meten met zijn leeftijdsgenoten.

Kom gerust eens proeven in één van onze trainingen! Ook voor recreanten die niet wensen deel te nemen aan wedstrijden.